sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Rimakansikokeiluja

Yksi vaikeimmista asioista veneprojektissa on materiaalien valinta. Kaikki puulajit kun eivät sovi veneolosuhteisiin, ja toisia (kuten mahonki) on vaikea saada. Puhumattakaan ekologisesta puolesta.

Vaaleammaksi puulajiksi valikoitui lehtikuusi, joka soveltuu erinomaisesti ulkoilmaan luontaistensa ominaisuuksiensa puolesta. Sen ainoana ongelmana on aika runsaat oksat.

Kannen alapuoliset tukirakenteet tulee taas kuusesta (lähinnä edullisemman hinnan sekä hyvän saatavuuden ja laadun takia).

Vaikeinta oli löytää tummenpi puulaji kantta varten. Alla olevassa rimakansikokeilussa käytimme lämpökäsiteltyä haapaa, jota saa esim. Puukeskuksesta saunan laudepuuksi.
Saumaus on tässä tehty Sikaflex 11FC:llä (väri musta), mutta Sikalta löytyy parempiakin tuotteita tähän tarkoitukseen (esim. Sikaflex 221). Lakkana käytimme Tikkurilan Unica Superia ilman kyllästämistä (ajan säästämiseksi). Mielenkiintoista huomata että saumojen kohdalta lakka ei tahdo kuivua ollenkaan... (ei taida Unica Super olla sopiva lakka rimakanteen, tai sitten tuo Sikaflex 11FC ei kestä lakkaa?)

Kokeilun tarkoitus oli nähdä miltä puulajit näyttävät lakattuina, ja ihan hyvältähän ne näyttävät.

Lämpökäsitellystä puusta ei löydy paljoa tietoa, ainakaan sen soveltumisesta veneen kanteen... Katsotaan miten meidän käy!

Ei kommentteja: